Recept za ovaj HLEB mora biti savršen: Pravo je vreme da ga probate sa ovim VOĆEM!

Ž. T. Vesti 26.01.2022 08:00 0

Čuveni "banana hleb" postao je popularan i kod nas

Recept za ovaj HLEB mora biti savršen: Pravo je vreme da ga probate sa ovim VOĆEM!

unsplash.com

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 60 g badema, propečenih i iseckanih
  • 3 veoma zrele banane
  • Dve ka[ike pavlake
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  •  50 grama kikiriki putera
  • 80  g obi;nog putera
  • 100 g običnog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 jajeta, sobne temperature

Priprema:

U manjoj posudi promešajte brašno, sodu bikarbonu, so i seckane bademe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku i aromu vanile.Uključite rernu da se greje na 175 °C. Pleh dimenzija 11x30 cm obložite papirom za pečenje.
U vangli miksajte puter  3-4 minuta, dok ne posvetli i postane penast. Dodajte mu kikiriki puter,  obe vrste šećera i mutite još 2-3 minuta. Silikonskom špatulom skinite puter sa zidova posude, pa dodajte jaja i još kratko izmiksajte da se sve sjedini.
U masu od putera dodajte smešu banana i kisele pavlake, pa smešu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko mešajte, samo da se sastojci povežu.
Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta. Pred kraj pečenja uradite probu čačkalicom, ako je suva kolač je pečen.

 

Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetki.

Komentari (0)
Loading