Napravite sami svoj MUSLI: Ukusne GRANOLE za ZDRAV i UKUSAN početak dana!

Najžena Vesti 27.01.2022 08:00 0

Da li volite granolu ili hrskavi musli, kako granolu još zovemo?

Napravite sami svoj MUSLI: Ukusne GRANOLE za ZDRAV i UKUSAN početak dana!

Shutterstock

Par kašika hrskave granole, hladno biljno mleko ili jogurt uz dodatak voća, je doručak koji prija tokom svih godišnjih doba.

Tokom leta gralnola se najčešće služ uz jogurt i dodatak svežeg bobičastog voća, dok zimi možete kombinovati sa svežim bananama, zamrznutim voćem. 

Granola mi neretko bude i desert, užina koja se grick između obroka, onako sama za sebe. 

Sastojci

  • 3 šolje krupnih ovsenih pahuljica
  • 1 šolja orašastih plodova po želji  (kod mene kombinacija badema, lešnika,  oraha)
  • 2 kašike semenki bundeve
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1/3 kašičice cimeta
  • Prstohvat soli
  • 3 pune kašike tečnog zaslađivača ( avorov sirup, med, agavin sirup)
  • 2 pune kašike putera od kikirikija ili sugog putera po želji

Priprema

  • Uključti rernu na 180C, pleh za pečenje iz rerne obložiti papirom za pečenje (Ako vam je jaka rerna pecite je na 160C).
  • Orašaste plodove i semenke usitnit kratko u seckalici ili ručno na krupnije komade.
  • U velikoj činiji pomešati sve suve sastojke: ovsene pahuljice, orašaste plodove, semenke i začine.
  • Karamel krem: izmepati u posebnoj posudi puter od kikirikija i med, da se dobije fini karamel.
  • Izmešati ove dve smese da se ovas i karamel lepo povežu. Pesuti granolu na pleh obložen papriom za pečenje i peći ukupno oko 15 minuta da se dobije fina zlatna boja granole. Obratiri pažnju da vam ne zagori jer je svaka rerna različita.
  • Granola treba da je zlatno smeđe boje. Ostavite je da se potpuno ohladi minimum 1h.
  • Nakon hlađenja je odložite u staklenu teglu. Odlična ide uz mleko ili jogurt.
Komentari (0)
Loading