HIT na srpskoj trpezi ČOKO MOKO torta: Brz RECEPT za OMILJENU poslasticu sa gotovom korama i čokoladnim mlekom

Vesti 31.10.2022 11:16 0

Tako sočna, tako jednostavna, pravi se za pola sata

liz tejlor torta

Shutterstock

 

Sastojci: 

  • Čokoladne kore, 
  • 500 ml čokoladnog mleka,
  • 700 g kisele pavlake,
  • 300 g mlevenog keksa,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 500 g šlaga
  • + 1 kesica i
  • 500 ml kisele vode.

Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.

Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.

Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga.

Pravi se za pola sata, sočna je i mekana.

Komentari (0)
Loading