SEOSKA TELEĆA ČORBA: Kremasta i puna ukusa, bolja i do KAFANSKE!

Ž. T. Vesti 22.02.2022 11:54 0

Teleća čorbica idealna je za hladne i kišovite dane

SEOSKA TELEĆA ČORBA: Kremasta i puna ukusa, bolja i do KAFANSKE!

Printscreen/Youtube

Mnogi kafanu bez ovog specijaliteta ne mogu da zamisle, a ako želite da se u potpunosti prepustite poznatom ukusu, ovaj recept iskoristite već danas.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 60 g svinjske masti
  • ½ kg teletine b.k. (od vrata ili plećke)
  • 1,5 l vode
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 1 koren peršuna ili paškanata
  • 1 manji koren celera
  • 6-7 zrna bibera
  • 2-3 lista lovora
  • so po ukusu

za zapršku:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • malo masti

pre posluženja:

  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele ili 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Sitno naseckan luk propržite na malo masti dok ne zastakli. Nakon toga ubacite meso sečeno na kockice, nalijte vodom i smanjite temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i po potrebi dolijte malo vode. Ostalo povrće sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Žačinite po ukusu i sipajte oko litar i po vode. Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata. Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri. Ostavite još nekoliko minuta da ključa i na kraju dodajte sitno seckani peršun.

Komentari (0)
Loading