OVO MORATE DA PROBATE Starinski recept za DOMAĆI kečap sa LUKOM i bez ADITIVA

K.Ć Vesti 04.03.2022 08:50 0

Ovakav kečap još niste probali

OVO MORATE DA PROBATE Starinski recept za DOMAĆI kečap sa LUKOM i bez ADITIVA

unsplash.com

Sastojci

  • 2 kg paradajza
  • 200 g crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 mesnate crvene paprike
  • 50 ml ulja
  • 50 g šećera
  • 75 ml jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičisa bosiljka
  • biber
  • malo cimeta
  • par zrna karanfilića
  • 1 kašičica senfa

Priprema

Crni luk zajedno sa belim sitno iseckajte i dinstajte na ulju nekih 20-ak minuta, uz dolivanje vode po potrebi. Za to vreme oljuštite paradajz i isecite sitnije kocke, pa dodajte u luk. Papriku ispecite u rerni, oljuštite, očistite od semenki i usitnite, pa sipajte u šerpu. Dodajte so, šećer, biber, cimet i karanfilić. Kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje. Pred kraj dodajte jabukovo sirće, mleveni origano i bosiljak, kao kašičicu senfa. Sve umutite stapnim mikesrom da se dobro ispasira. Kuvajte još pola sata, a ukoliko želite da bude gušću kuvajte ceo sat. Kada se prohladi prelijte u tegle ili flašice i zatvorite. Čuvajte u frižideru.

Komentari (0)
Loading