Najukusniji SATARAŠ prema bakinom receptu: Priprema je veoma LAKA i savršen izbor za ručak

M. G. Vesti 09.03.2022 10:25 0

Priprema se bez mnogo muka, a dugo nas drži sitima

Najukusniji SATARAŠ prema bakinom receptu: Priprema je veoma LAKA i savršen izbor za ručak

Shutterstock

Oko bećar paprikaša ili sataraša stalno postoje neke dileme - da li je to isto jelo sa dva imena? Najprostije, ovo je recept za bećar paprikaš bez mesa

Sastojci:

- 3 krupne glavice luka

- 1 kg paprika
- 1 kg paradajza
- 3 jajeta
- ulje za prženje
- so, šećer
- ljuta papričica
- peršun

Priprema

Očistite luk i iseckajte ga na rebarca pa upržite na ulju kratko, a zatim još malo dinstajte dodajući vruću vodu. 

Dok se luk dinsta, očistite papriku, iseckajte na duge režnjeve, pa svaki režanj na sitnije poprečne parčiće. Dodajte ga u luk i smanjite na najtišu vatru i poklopite, da i paprike počnu da puštaju vodu. Dok se one polako prže, oljuštite paradajz pa ga isecite kao za salatu. Dodajte ga u luk i papriku, pa pojačajte vatru i dinstajte sve zajedno dok ne omekša, a voda ne ispari. Dodajte so i šećer, ljutu papričicu po ukusu.

Ako neki ukućani ne jedu jaja, možete da ih pojedinačno spustite u bećarac i upržite ih u vrelom povrću tako da posle možete da ih odvojeno servirate. Ako svi vole bećarac sa jajima, umutite jaja kao za kajganu, pa polako sipajte u vrelo povrće i pržite na ulju dok se jelo ne zgusne i ne poveže.

Pospite peršunom, servirajte sa belim sirom.

Napomena: Bećar paprikaš je izuzetno ukusan i ako paprike prvo ispečete na plotni ili roštilju, oljuštite i očistite od semena i ljuske i naseckate. U tom slučaju, dodajte ih kad paradajz već bude ukuvan.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading