Lenja pita "KAO KOD BAKE": Recept koji nas vraća u detinjstvo!

Ž. T. Vesti 12.03.2022 15:15 0

Ako ste se zaželeli starih dobrih ukusa, definitivno je vreme za stari, dobri kolač

Lenja pita "KAO KOD BAKE": Recept koji nas vraća u detinjstvo!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

testo

  • 3 jajeta
  • 1 čaša od 2dl jogurta
  • 1 čaša od 2dl ulja
  • 1 čaša od 2dl šećera
  • 2 čaše od 2dl brašna
  • 1 kesica praska za pecivo

fil

  • 1 kg narendanih jabuka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica burbon vanilin šećera
  • 1/2 kesice cimeta
  • po želji šećera/ako su jabuke kisele/
  • po potrebi 2-3 kašike griza
  • prah šećer

Priprema

U sud za  staviti jaja i seceri mutiti dok se ne dobije lepapenasta smesa. Dodati ulje,jogurt i jos malo umutiti da sesve sjedini. Dodati brašno sa praškom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo.

U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre pripreme testa, dodati šećera po želji, vanilin šećer i cimet.

Ukoliko vam je  smesa retka dodati 2-3 kašike griza da bi dobili gustinu fila.

Rernu zatim zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut plehstaviti polovinu testa i peći ga 10 minutada se malo uhvati korica.

Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati čačkalicom posredini kolaca da li je dobro pečen. Čačkalica mora biti suva.

Komentari (0)
Loading