Recept za SAVRŠEN milibrot: Mlečni slatki hleb idealan za predstojeće praznike

M. G. Vesti 13.03.2022 08:30 0

Ukus koji oduševljava celu porodicu

Recept za SAVRŠEN milibrot: Mlečni slatki hleb idealan za predstojeće praznike

Shutterstock

Sastojci:

- 800 gr brašna tip-400 

- 40 g svežeg kvasca 

- 2 dl mleka

- 1 dl ulja

- 4 kašike šećera

- 1 kašičica soli

- 3 jajeta

Priprema:

U mlako mleko dodati kašiku šećera i kvasac i ostaviti da nadođe. U veću posudu staviti brašno, 3 kašike šećera, so, ulje, 2 jaja i kvasac. Mešati varjačom da dobijete glatko testo, po potrebi dodavati po malo brašna u sud da vam testo ne bude mnogo lepljivo, ali da ne bude ni tvrdo. Ne vaditi testo iz posude, ostaviti ga da naraste.

Kad vam je testo prvi put naraslo, opet ga umutiti varjačom i ne vaditi iz posude, ostaviti da još jednom naraste. Kad je testo naraslo po drugi put vaditi po malo testa i formirati dlanovima loptice pa ostaviti ih da ponovo odstoje par minuta. Od loptica izvajati štapic koji potom vežete kao čvor.

Premazati testo jajetom i ostaviti još par minuta pre stavljanja u rernu. Rernu zagrejati na 200C i peći 15-ak min. Po želji posuti susamom i makom. Od istog testa možete napraviti i pletenice.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading