DEZERT koji svi obožavamo i u POSNOJ varijanti: Mini rol BAKLAVE, zalogaji puni UŽIVANJA

Vesti 14.03.2022 17:10 0

Ovo je jedna od retkih poslastica kojoj je ukus isti u mirsnoj a i u posnoj varijati

DEZERT koji svi obožavamo i u POSNOJ varijanti: Mini rol BAKLAVE, zalogaji puni UŽIVANJA

Shutterstock

Sastojci:​ prvo i osnovno potrebno je uzeti 500 g kupovnih kora.

  • Sastojci za fil:
  • 300g mlevenih oraha
  • Četiri kašike griza
  • 2 supene kašike prah šećera
  • 100ml mlake vode
  • 100ml ulja
  • Dva vanil šećera
  • Sastojci za premazivanje kora: 

  • 150g margarina
  • 40ml ulja
  • Sastojci za preliv:

  • 500ml vode
  • 250gr šećera
  • Jedan limun
  •  PRIPREMA : 

    Prvo sjedinite sve sastojke za fil, a zatim počnite sa uvijanjem kora tako što ćete odjednom dve kore premazati margarinom i uljem. Preko staviti fil i tako sve rolajte dok imate materijala. Urolane baklave seći na male delove i ređati u pleh za pečenje. Dok se baklave peku na 200 stepeni 25 minuta, dok ne dobiju lepu rumenu boju, za to vreme pripremite preliv. 

    Preliv napravite tako što ćete u šerpicu prvo napunimo vodu a zatim dodati šećer i isečen limun i kuvati na umerenoj teleraturi 25 minuta. 

    Kada se baklave ohlade, prelite ih vrućim prelivom.          

    Prijatno!                 

    Komentari (0)
    Loading