Profesionalni KUVARI otkrili šta NIKAKO ne naručuju u restoranima: Ovo su najveće tajne kojima nas VARAJU

M. G. Vesti 19.03.2022 17:10 0

Otkrivamo šta profesionalni kuvari nikad ne naručuju u restoranu.

kuvar

Pexels

Njihove kulinarske majstorije nas oduševljavaju, i rado uživamo u njihovim specijalitetima u svom omiljenom restoranu. Ipak, do nas stigne samo finalna verzija koja na tanjiru izgleda nikad bolje, a šta se sve dešava iza zavese - ostaje tajna kuvara. Logično, oni najbolje znaju koja jela u restoranu se uglavnom prave od vrhunskih namirnica, a koja baš i nisu najbolji izbor, i zbog čega. Naravno, i mi želimo da što pre saznamo bar po nešto od te njihove mudrosti. 

Ovo su ne baš najbolji izbori kada jedete u restoranu, kada su u pitanju hrana i piće, po mišljenju profesionalnih kuvara:

Supa

Iskustvo iz prve ruke kaže da supe nikad nisu sveže, i što posebno utiče na njihov kvalitet - tokom cele noći se blago podgrevaju u velikim kontejnerima, kako bi bile spremne za sutrašnji meni. Tako se uništavaju svi zdravi sastoci u njoj, poput povrća.

Kokteli sa voćem

Lepo izgleda kada nam konobar donese savršen koktel u boji sa svežim voćem unutra. Ali limun i narandže ili neka druga voćka koji se koriste u tu svrhu, kako kažu profesionalni kuvari, u 95 % slučajeva nisu dobro oprani, što znači da ovako spremljeno piće nije baš najbolji izbor. 

Vegeterijanska pica

Ovde nije problem u samim sastojcima koji se koriste kao nadev na vegeterijasnkoj pici, poput tune, povrća i sl, već u tome što se za pripremu sosa često koristi životinjska mast u svrhu zgušnjavanja. 

Jela sa topljenim kačkavaljem

Naravno da svi volimo topljeni kaćkavalj!, Ali u restoranu umesto njega često dobijemo nezdravu zamenu, a da toga nismo ni svesni. Mnogi topljeni kačkavalj prave od vrlo malo kačkavalja, a kao ostatak koriste biljnu mast. 

Piće sa ledom

Ovde važi isti razlog zbog kog nije pametno poručiti pića sa svežim voćem unutra. Profesionalni kuvari tvrde da je led koji se čuva u kuhinjama prepun bakterija, i to upravo zbog toga što se mašine koje prave led vrlo retko čiste. 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading