Ovaj recept za GRIZ će vas ODMAH vratiti u detinjstvo: Uživajte u lakoj pripremi

M. G. Vesti 26.03.2022 18:30 0

Griz sa mlekom ili vodom, ređi ili gušći, topao ili hladan, sa čokoladom ili bez… Griz sa mlekom ili puding od griza je jedna od poslastica koja me vraća u detinjstvo.

Ovaj recept za GRIZ će vas ODMAH vratiti u detinjstvo: Uživajte u lakoj pripremi

Printscreen/ YouTube

Brzo priprema, a uz malo mašte možete dobiti savršenu poslasticu kako za vaše iznenadne goste tako i za ukućane. Ako vam je problem da merite sastojke u gramima, 1 ravna kašika griza ima oko 12 g, a jedna puna oko 18 g. Kašika šećera je 20 g.

Recept za pripremu griza, manje-više, svi znamo, ali da obnovimo gradivo. Ova poslastica se sticajem okolnosti često nalazi na trpezi, a i zgodna je za eksperimetisanje i fotkanje. Poslasticu od griza možete konzumirati za doručak, užinu, desert...

Ako volite ohlađen griz, uzmite u obzir da će se zgusnuti tokom hlađena. Zato je potrebno staviti manje griza, cca 100 g. Ako griz jedete odmah, slobodno stavite malo više griza. Ukoliko imate u planu da griz začinite kakaom, dodajte još malo šećera.

Sastojci:

- 1 l mleka

- 100-120 g griza

- 1 vanilin šećer

- 100 g šećera

- začini po ukusu: čokolada, kakao. cimet, mahlep...

Priprema:

Sipajte u šerpu griz, šećer i malo mleka. Kada provri, dolivajte mleko postepeno i mešajte dok se griz ne skuva. Treba da vri nekoliko minuta.

Na kraju dodajte začine po ukusu. Možete ga kuvati i obrnuto – u provrelo mleko dodajte griz i na kraju šećer i začine. Kako kome odgovara. Većinu stvari najčešće radim obrnuto jer mi tako odgovara. Poslasticu sipajte u činijice i dekorišite je po želji. Možete je preliti nekim voćnim prelivom.

Napravite kombinaciju koja najviše odgovara vašem ukusu. Griz možete obogatiti suvim grožđem ili nekim drugim suvim voćem po izboru. A možete dodati i orašaste plodove. U nedostatku činijica, teglice su odličan izbor, a posebno ukoliko imate u planu da ovu poslasticu ponesete sa sobom, npr. na posao ili da je nekome poklonite.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading