Menemen turski recept ili po niški PRŽENIJA: Preukusno jelo iz tiganja gotovo za pola sata!

K.Ć. Vesti 28.03.2022 20:30 0

Menemen je tursko tradicionalno jelo koje se najčešće pravi za doručak

Menemen turski recept ili po niški PRŽENIJA: Preukusno jelo iz tiganja gotovo za pola sata!

Printscreen/Youtube

Sastojci 

  • crni luk 1 glavica
  • 3 paradajz 
  • 3 paprike 
  • ljuta papričica
  • peršun, nana po ukusu
  • 4 jaja 
  • 2 dl ulja
  • kašika maslaca
  • so po ukusu

Priprema

U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom. Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).

Komentari (0)
Loading