Lako napravite savršen ČOKOLADNI KOLAČ u tiganju: Idealna poslastica posle ručka za CELU porodicu

M. G. Vesti 02.04.2022 11:20 0

Iako je proleće stiglo i svi se okrećemo ka laganijim poslastica, u priči uvek ima mesta za nešto čokoladno i opuštajuće.

Lako napravite savršen ČOKOLADNI KOLAČ u tiganju: Idealna poslastica posle ručka za CELU porodicu

Printscreen/Youtube

Nije u pitanju klasična čokoladna torta koja vam oduzima sate prilikom pripreme i uključuje komplikovane sastojke, već lagani čokoladni kolač koji se sprema u tiganju, u rerni. Zamislite samo to oduševljenje svoje porodice kada nakon nedeljnog ručna iznesete na sto ovo savršenstvo.

Sastojci:

- 1 šolja šećera

- ½ šolje smeđeg šećera
- 1 šolja brašna
- ½ šolja kakao praha
- 1 i po kašičica praška za pecivo
- ¾ kašičice soli
- ½ šolje mešavine mleka i pavlake za kuvanje
- 4 kašike rastopljenog putera
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 šolja tople kafe (po želji kafu zameniti toplom vodom)
- šećer u prahu za posipanje

Priprema

Zagrejati rernu do 180 stepeni. Tiganj od livenog gvožđa premazati sprejom protiv lepljenja. U većoj posudi sjediniti beli i smeđi šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. U manjoj posudi sjediniti mešavinu mleka i pavlake za kuvanje sa istopljenim puterom i ekstraktom vanile. Dodati mokre sastojke suvim i sve dobro izmešati da se sjedini. Dobijeno testo presuti u pripremljen tiganj i zagladiti.

Šolju tople kafe preliti preko testa, bez mešanja. Tiganj zatim staviti u rernu i peći dok ivice ne počnu da izgledaju hrskavo, s tim da bi sredina kolača trebalo da deluje mekano. U proseku oko 25 minuta. Ostaviti nakon pečenja da se ohladi 10 minuta i dekorisati šećerom u prahu. Po želji dodati kuglu sladoleda ili šlag krem.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading