Recept za PRAVI kafanski gulaš: Meso se topi u ustima, odličan izbor za današnji ručak

M. G. Vesti 04.11.2022 19:25 1

Ručak za celu porodicu

Recept za PRAVI kafanski gulaš: Meso se topi u ustima, odličan izbor za današnji ručak

Printscreen/Youtube

Postoji mnogo načina kako je moguće napraviti gulaš. Ovaj recept ne sadrži brašno i zapršku, a odličnog je ukusa. Meso se topi u ustima, pravi je kafanski gulaš. Može se služiti uz pirinač, krompr ili testeninu.

Sastojci:

- 500 gr junećeg mesa

- 2 kašike masti
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 600 ml junećeg bujona
- so, biber, slatka paprika, ljuta paprika - po ukusu
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike paradajz pirea
- 3 cena belog luka
- malo suvog peršuna

Priprema

Crni luk i kašiku soli propržiti na prethodno ugrejanoj masti, zatim dodati šargarepu i mešati. Kada se sve lepo izdinsta, dodati meso, senf i promešati da se sjedini. Onda sipati bujon polako, ne sve odjednom. Dodajte lovorov list, poklopite i ostavite malo da se krčka. Nakon toga, dodajte paradajz pire, meštajte i neka se krčka, pa onda dodati i beli luk. Sipati slatku i ljutu papriku, biber sve po kašiku, osim slatke paprike - to dve i promešati. Na kraju dodati peršuna i ostaviti da se krčka. Kuvati sve ukupno oko 2 sata. 

Prijatno!

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (1)
Loading
Зоран
07.04.2022 09:59

Није добар предлог за данашњи ручак, данас је посни дан.