Gotovo svi vole KAJGANU ali je i često spremaju na POGREŠAN NAČIN: Samo ovako će ispasti kremasta i ukusna

Vesti 05.12.2021 08:30 0

Mnogi misle da između omleta i kajgane nema razlike, ali se varaju jer nije svejedno ni kakav tiganj koristite, ni na kojoj temperaturi pržite, a ni kako dodajete jaja, kažu stručnjaci

Gotovo svi vole KAJGANU ali je i često spremaju na POGREŠAN NAČIN: Samo ovako će ispasti kremasta i ukusna

Shutterstock

Osim kvalitetnog posuđa, za pripremu kajgane neće vam biti potrebno puno dodataka. Koristite provereno domaća jaja kako kod pripreme ne biste morali da se služite mlečnim dodacima, kajganu pripremajte brzo, ali strpljivo, a zatim uživajte u svom ukusnom doručku.

Izbor masnoće vrlo je važan kod pripreme kajgane. Dok će maslac dati kremastiju teksturu, maslinovo ulje doprineće finijem ukusu. Može se koristiti i suncokretovo ulje, iako ono neće znatno doprineti ukusu.

Ukus jaja i dodaci koje ćete im na kraju dodati u ovom slučaju više će doći do izražaja. Jaja nikako nemojte razbiti u tiganj, već pripremite manju posudu u kojoj ćete ih umutiti kako bi se žumanca i belanca dobro povezala. Neki kulinarski stručnjaci savetuju odvajanje žumanaca i belanaca da biste ih zatim povezali tek pre samog pečenja, ali za pripremu jaja kod kuće biće dovoljno tek umutiti ih u odvojenoj posudi, a zatim ih prebaciti na vruć tiganj.

Iako kod pripreme kajgane mnogi iz navike otvaraju frižider i posežu za mlekom, šefovi širom sveta smatraju da bilo kakvi mlečni dodaci, poput mleka, kiselog mleka ili pavlake za kuvanje, uopšte nisu potrebni. Potrebna su vam i kvalitetna, domaća jaja i vaša kajgana će biti najukusnija koju možete da zamislite.

Tiganj pre svega dobro zagrejte na višoj temperaturi, ali odmah nakon što dodate jaja smanjite temperaturu na najnižu i pustite da se jaja peku oko jedan minut. Kajgana bi trebalo da bude kremasta i lagana, ali ako niste ljubitelj jaja pripremljenih na ovaj način, pecite je nešto duže, dok ne poprimi boju. Najslađi deo ide na kraju, a to su dodaci poput sira i svežeg začinskog bilja koji će vaš doručak učiniti savršenim.

 

Komentari (0)
Loading