Toliko su MEKANE da se raspadaju u ustima: Seljačke šnicle bolje su od lovačkih, TAJNI sastojak im daje pravi šmek

M. G. Vesti 07.04.2022 16:45 0

Seljačke šnicle su toliko mekane da se raspadaju u ustima.

Toliko su MEKANE da se raspadaju u ustima: Seljačke šnicle bolje su od lovačkih, TAJNI sastojak im daje pravi šmek

Shutterstock

Ako napravite seljačke šnicle za ručak definitivno nećete pogrešiti. Još su bolje od lovačkih jer se dinstaju u bujonu koji ih čini mekanim, a pred kraj se dodajte i suva paprika koja daje pikantnost. Ako ne volite ljuto koristite obične suve paprike. Ove fenomenalne šnicle možete da poslužite sa pire krompirom ili pireom od graška. 

Sastojci:

- 4 svinjske šnicle

- 4 suve ljute paprike
- 1 kisela paprika
- 3 kašike ulja
- 1-2 čena bela luka
- 1 kocka supe

Priprema

Šnice izlupajte čekićem za meso, pa začinite po želji. Propržite ih u tiganju s obe strane, pa dodajte kocku supe koju ste rastvorili u vodi. Ako imate spreman bujon još bolje, koristite njega umesto kocke. Dinstajte. Suve paprike operite i zasecite, pa potopite u ključalu vodu. Ostavite da odstoje par minuta. Suve paprike iseckajte i poređajte oko mesa. Ako nemate suve možete da koristite i sveže, samo onda ne morate da ih omekšavate u vodi. Pred kraj dodajte secakni beli luk i mirođiju i dinstajte još 5 minuta. 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading