Napitak od KVASCA je odličan način da smirite živce, sprečite akne i gubitak kose: Naučite kako da spremite SUPERIORNO piće

K.Ć. Vesti 10.04.2022 19:00 1

Upoznajte se sa detaljima

Napitak od KVASCA je odličan način da smirite živce, sprečite akne i gubitak kose: Naučite kako da spremite SUPERIORNO piće

Shutterstock

Piće kvasca - nutritivne vrednosti

Kvasac je odličan izvor vitamina B i prvenstveno zahvaljujući njima dugujemo lekovita svojstva ovog proizvoda. U kvascu ćete, između ostalog, naći:

  • Vitamin B5 (pantenol) - njegov nedostatak često dovodi do intenzivnog gubitka kose, umora i depresije.
  • Vitamin B12 – nedostatak ovog jedinjenja često izaziva hronični umor, nervozu i anemiju.
  • Folna kiselina (vitamin B9) - "čuva" pravilno funkcionisanje nervnog sistema i mozga, doprinosi stvaranju serotonina i norepinefrina, pa se kao posledica smiruje, popravlja raspoloženje i daje energiju.
  • Vitamin B7 (biotin) - zahvaljujući njemu, kosa je otporna, jaka i manje je verovatno da će sedeti. Biotin vam omogućava da izlečite kožne bolesti kao što su akne ili seboreja , jača nokte, takođe ima ogroman uticaj na pravilno funkcionisanje nervnog sistema, osigurava dobrobit.

U kvascu postoje i druga jedinjenja koja su odgovorna za odlično stanje kože, kose i noktiju, uključujući cink i selen .

Piće kvasca - recept

Napitak od kvasca je odličan tretman ne samo za kosu, kožu i stanje naših nerava. Napitak od kvasca će pomoći telu da ukloni toksine i druge zagađivače. Trebalo bi da ga piju i ljudi koji žele da izgube težinu. Postoji nekoliko razloga. Pre svega, kvasac ne deblja - 100 g je samo 85 kalorija, osim toga, piće od kvasca koje se konzumira na prazan stomak efikasno će smanjiti apetit. Kako ga pripremiti?

U šerpu stavite supenu kašiku kvasca, dodajte kašičicu meda (ili šećera) - za ukus i dve kašike ključale (obavezno) vode - zahvaljujući njemu kvasac neće fermentirati u crevima. Mešajte dok se svi sastojci ne rastvore i dobro sjedinite. Dodajte čašu mleka i pustite da proključa. Pustite da se piće ohladi.

Tečnost je najbolje piti ujutru, pre doručka. Koristite tretman tri puta nedeljno oko dva meseca.

 

Komentari (1)
Loading
Milica
10.04.2022 20:24

slazem se, i mnogo je zdraviji od praska za pecivo. ja imam recept za masku za lice gde se hidrogenizovana voda (voda bogata kiseonikom) pomesa sa kvascem da se on rastopi. znaci nekoliko kasika i tom smesom prebrisati kozu lica. kako se susi ona ostaje kao maska i treba da stoji 15ak minuta. ako pukne, malo te delove ponovo prebrisati da se obnove i nakon 15ak minuta umiti se mlakom vodom. koza bude zategnutija, glatka, a meka. nema hemije samo kvasac