Carska PITA sa slaninom i mladim lukom: Više nikada nećete spremiti staru verziju, kad probate ovu!

Ž. T. Vesti 23.04.2022 08:37 0

Obavezno isprobajte ovaj recept za carsku pitu

Carska PITA sa slaninom i mladim lukom: Više nikada nećete spremiti staru verziju, kad probate ovu!

Printscreen/Youtube

Sastojci
Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 2 čaše (250 ml) brašna
  • 1 čaša ustog jogurta
  • 1 čaša mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 60 ml ulja
  • 300 g sira
  • 150 g dimljene slanine
  • 1 sveža, ljuta, papričica
  • tri manja kisela krastavčića
  • 2 struka mladog luka

Priprema

Sir, slaninu, papriku i luk iseckati na kockice. U vanglicu razbiti jaja, dodati ulje, pa, žicom za mućenje, umutiti. Sipati jogurt i mleko i sjediniti.
Ubaciti brašno sa pecivom i žicom umutiti, da nema grudvica.
Na kraju dodati iseckani sir, slaninu, luk ljutu papričicu. Kašikom, dobro, promešati.
Uzeti pleh, vel. 30x20 cm i dobro ga premazati uljem. Sipati pripremljenu smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Pečenu pitu (probati čačkalicom da li je pečena) izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na kocke i poslužiti.

 

Komentari (0)
Loading