MLINCI SA PILETINOM: Omiljeno su jelo posle USKRŠNJEG POSTA, ako ih spremate na ovaj način, očaraćete goste i ukućane! (RECEPT)

Vesti 26.04.2022 14:39 1

Ukoliko niste porbali da sprematte piletinu na ovakav način, ovo je idealna prilika! Verujemo da ćete ga uvrstili u listu omiljenih jela, odmah nakon prvog probanja

MLINCI SA PILETINOM: Omiljeno su jelo posle USKRŠNJEG POSTA, ako ih spremate na ovaj način, očaraćete goste i ukućane! (RECEPT)

Printscreen/Youtube

 

Potrebno je:

  • 250 g mlinaca
  • 600 g belog pilećeg mesa
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 100-150 ml kisele pavlake
  • 300 g trapista
  • po ulusu soli i bibera
  • 1 pileća kocka za supu
  • 500 ml vode
  • malo svežeg vlašca

PRIPREMA:

1. Na mešavini maslaca i ulja ispržiti meso izrezano na kockice da promeni boju, blago začiniti pa odložiti na topao tanjir. U toploj vodi rastopiti kocku za supu, izlomiti mlince, te ih zaliti supom. Povremeno ih okretati, pa kad malo omekšaju, ocediti od tečnosti.

2. Tepsiju u kojoj ćemo spremati mlince pomastiti. U tiganju u kom se meso pržilo, sipati obe vrste pavlake, začiniti i promešati. Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa.

3. Preko staviti mlince, pavlaku, sir, meso... raditi tako dok ima materijala, s tim da završni sloj budu mlinci koje ćete preliti pavlakom i posuti sirom...

4. Prekriti folijom za pečenje i peći nekih 20-30 minuta na 180 stepeni...

Pred kraj skloniti foliju i ostaviti da se sir fino otopi i porumeni... Malo prohladiti, pa poslužiti.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Mole
26.04.2022 17:25

KOji ste vi diletanti pa zar u Srbiji da spremamo mlince