Recept za ŠPARGLU sa belim lukom i pavlakom: Za svega par minuta je obrok gotov, a ukus je VELIČANSTVEN

K.Ć. Vesti 28.04.2022 08:00 0

Šparglu još zovu kraljevskim povrćem, a evo jednog jednostavnog načina za pripremu ukusnog obroka

Recept za ŠPARGLU sa belim lukom i pavlakom: Za svega par minuta je obrok gotov, a ukus je VELIČANSTVEN

Shutterstock

Sastojci

  • 300 g mladih špargli
  • malo soli
  • 1 kašika malinovog ulja
  • 1 dl kisele pavlake
  • 3-4 čena belog luka

Priprema

Šparglu operite i stavite u zagrejan tiganj, protresite tiganj, kako biste podjednako propržili šparglu.
Kada je špargla *grilovana*, dodajte malo soli i kašiku ulja, promešajte malo, zatim dodajte, seckan beli luk i još nekoliko minuta propržite. 
Sipajte šparglu na tanjir za posluživanje, sačekajte neko vreme da se prohladi.
Preko prohlađenih špargli prelijte umućenu kiselu pavlaku i poslužite. Prelepog je ukusa i mirisa koji joj daje beli luk.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading