Drevni recepti sa JUGA Srbije: Da li ste probali starinsku MUSAKU sa sočnim MESEOM i pohovanim KROMPIROM?

Ž. T. Vesti 28.04.2022 14:15 1

Ako volite musaku i preferiarte starinske recepte, ovo će biti idealna izbor za današnji ručak

Drevni recepti sa JUGA Srbije: Da li ste probali starinsku MUSAKU sa sočnim MESEOM i pohovanim KROMPIROM?

Printscreen/Youtube

Za pripremu musake je potrebno:

  • 2 g krompira
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 50 g paradajz koncetrata
  • 3 dl ulja
  • so i biber
  • malo muskatnog oraščica
  • nekoliko listova peršuna

Preliv:

  • 4 jajeta 
  • 50 g brašna
  • 1 pavlaka
  • 1 dl mleka
  •  1 dl mineralne vode

Priprema:

Na ulju izdinstati luk, beli luk i u to dodati mleveno meso.

Kada je gotovo dodati so, biber, brašno i začin, nastaviti sa dinstanjem i kada je gotovo dodati paradajz i malo supe i još malo prokuvati.

Zatim dodati malo muskatnog oraščića i ostaviti da se kuva na laganoj temperatauri oko 30 minuta.

Dok se umak kuva, pripremiti krompir. Očistiti ga i oprati pa iseći na jednake deblje kolutove.

Kolutove krompira ispohovati na klasičan način (brašno, jaja, prezle), a zatim u posudu za pečenje na dno složiti jedan deo krompira, zatim staviti meso i preko drugi deo krompira.

U posebnoj posudi umutiti jaja, malo kukuruznog griza, mleko, mineralnu vodu i malo soli. Složenu musaku preliti ovim umakom i staviti da se peče u rernu.

Posle 20 minuta izvaditi musaku i iseći je na kocke. Zatim vratiti u rernu da se još peče oko 20 minuta.

Kada je musaka gotova, posuti je seckanim peršunom i služiti dok je topla, uz kiselo mleko, zelenu salatu sa bosiljkom i maslinovim uljem. 

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
ja
28.04.2022 14:36

Ne. Previše nepotrebnog posla. Kažite šta god hoćete...