Odličan izbor za porodični RUČAK: Recept za crveno sočivo sa povrćem je PREUKUSNO, sve će se pojesti

M. G. Vesti 13.05.2022 13:18 0

Ukusno crveno sočivo sjajno za ručak

Odličan izbor za porodični RUČAK: Recept za crveno sočivo sa povrćem je PREUKUSNO, sve će se pojesti

Shutterstock

Sastojci (za oko 4 osobe):

  • 1 kašika maslinovog ulja od komine
  • 1 manja glavica crnog luka, sitno seckana
  • 1/2 struka praziluka, seckan na kolutove
  • 2 manje glavice belog luka
  • 1 šargarepa, sitno seckana
  • 1/2 stabljike celera, iseckanu na kolutove
  • 1 manja sveža crvena paprika iseckana na kockice
  • pola kašike brašna
  • 200 gr crvenog sočiva
  • 1 srednje velik krompir
  • 2 dl soka od paradajza
  • 1 dl pileće supe
  • vode po potrebi
  • so, biber, vegeta
  • kašičica aleve paprike
  • peršunov list, sitno iseckan

Priprema:

Crni luk, beli luk i praziluk očistiti i sitno iseckati. U šerpi ugrajati kašiku maslinovog ulja, i dodati povrće koje ćemo dinstati na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Zatim dodati očišćenu i sitnije iskeckanu celerovu granu, šargarepu i svežu papriku i nastaviti sa dinstanjem još par minuta. Dodati brašno i promešati. Zatim dodati sočivo i paradajz sok i pileću supu. Još jednom dobro promešati i začiniti solju, biberom, malo vegete i alevom paprikom, promešati i ostavititi da se krčka oko pola sata.

Ukoliko je potrebno, dodajte još vode, ako je varivo suviše gusto. Dodati iseckan krompir, pa krčkati poklopljeno još pola sata na tihoj vatri da se sastojci i uksui sjedine. Kada je gotovo dodati sitno iseckan svež peršun, sve promešati i služiti uz parče domaćeg hleba ili blago prepečenog tosta.

Napomena: Ukoliko nemate domaću pileću supu, dodajte pola kocke kokošije supe. Ukoliko želite da napravite posnu verziju, umesto pileće supe dodajte pola povrtne kocke, piše blog "Silvanine kulinarske čarolije".

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading