Napravite TIKVICE na drugačiji način: Jednostavna MARINADA sa PIVOM daje skroz drugu dimenziju ukusa

M. O. Vesti 18.05.2022 15:23 0

Nismo ni svesni koliko samo jedan sastojak može da utiče na jelo

Napravite TIKVICE na drugačiji način: Jednostavna MARINADA sa PIVOM daje skroz drugu dimenziju ukusa

Shutterstock

Napokon dolazi sezona sve češćeg spremanja tikvica, ali ako vam je dosadilo standardno pravljenje, ovo je pravi savet za vas.

Ako ste ih pravili do sad, znate da je najbitniji deo da ih dobro osušite jer sadrže u sebi dovoljno vode i dodatna je  suvišna. Ovo pravilo posebno važi ako ih pržite ili pečete u rerni. 

Obavezno uzmi ubrus, jer će vam pomoći da uklonite višak vode i masnoće. Nakon prženja obavezno odložite na ubrus i okrenite sa obe strane.

Velika greška koju svi prave jeste da ih sole pre nego što ih stave da se prže, a one na taj način puštaju vodu i ne isprže se dovoljno lepo.

Shutterstock

 

Tikvice mogu da se spreme na milion različitih načina, ako nisu pržene ili pečene. Ali, tada bi bilo dobro da ih marinirate kako bi bile još ukusnije. U marinadi držite barem sat-dva, a potrebni su vam sirće, maslinovo ulje, mleveni beli luk i začini po želji. Ovo su osnovni sastojci, a vi ih možete prilagođavati po vašem ukusu. 

Kada su sveže mlade tikvice u pitanju, nema potrebe da ih gulite, već ih operite i iseckajte ili izrendajte sa sve korom.

Ovaj jedan sastojak će tikvice učiniti pet puta boljim. Iako vam je već dobro poznat ukus i veoma dobar, zamislite da mogu da budu još i ukusnije. 

Obavezno dodajte jednu čašu piva, nebitno da li su pohovane, pečene ili grilovane. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading