Napravite NAJUKUSNIJI doručak: Francuski OMLET je klasika, ali se veoma lako sprema i deca ga obožavaju

Vesti 19.05.2022 08:00 0

Najpoznatija receptura za pripremu jaja na ovaj način jeste tzv. francuski omlet.

Napravite NAJUKUSNIJI doručak: Francuski OMLET je klasika, ali se veoma lako sprema i deca ga obožavaju

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 supene kašike vode
  • 1 kašičica putera
  • Čedar sir i šunka za punjenje
  • So i biber.

Priprema

Prvo u jednoj posudi ručno dobro ulupajte jaja - možete koristiti i žicu specijalno za tu namenu. Potom jajima dodajte vodu, so i biber po želji i dobro promešajte. 

Potom u tiganju koji je prečnika 16-20 cm zagrejte puter na umerenoj vatri. Dok se puter zagreva, iseckajte čedar sir i šunku na kockice. 

Kada je puter vreo, sipajte smesu sa jajima, ali tako što ćete sve vreme naginjati tiganj kako biste formirali pravila krug, i kako bi se jaja razlila i po ivicama. Odmah potom rasporedite i šunku i sir celom površinom. Kada primetite da je donja strana omleta koja je u dodiru sa tiganjem već očvrsla, onda je nežno za jedne strane odvojte i preklopite na drugu polovinu. Pecite omlet još nekoliko minuta, s tim da treba da ga okrenete i na drugu stranu.

Kada primetite da je i unutrašnja strana preklopljenog omleta gotova - mada imajte na umu da ona uvek treba da bude manje pečena nego spoljašnja strana, kako bi omlet unutra bio sočan, a spolja hrskav, izvadite omlet iz tiganja i služite odmah.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading