Recept za mekanu ČOKO MOKO tortu: Napravite najsočniji dezert, tražiće se parče više

M. G. Vesti 19.05.2022 10:23 0

Čoko moko torta je sjajan dezert.

Recept za mekanu ČOKO MOKO tortu: Napravite najsočniji dezert, tražiće se parče više

Printscreen/Youtube

Sastojci za kore:

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika neskvika
  • 3 kašike ulja
  • 9 kašika brašna
  • 3 praška za pecivo

Sastojci za prvi fil:

  • 1 kantica pavlake
  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 250 g šećera u prahu

Sastojci za drugi fil:

  • 1/2 kg šlaga
  • 4,5 dl kisele vode

Sastojci za prelivanje:

  • 4 dl čokoladnog mleka

Sastojci za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Sastojci za premazivanje:

  • 2 kesice šlaga

 

Priprema:

Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.  3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. 

Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.  Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.  Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode. 

Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila. Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga. Ukrasite po želji.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading