Na pomen ove BORANIJE voda nam ide na USTA: Ovako je nikada niste spremali, pripremite se za EKSPLOZIJU ukusa!

Vesti 19.05.2022 12:46 0

Boranija sa pečurkama, svinjskim rebrima i slaninom pravi gurmanski događaj

Na pomen ove BORANIJE voda nam ide na USTA: Ovako je nikada niste spremali, pripremite se za EKSPLOZIJU ukusa!

Printscreen/Youtube

Sastojci

za 4 osobe

  • 500 gr boranije (zuta olovka)
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • 250 g sitno seckanih šampinjona
  • 2 šargarepe
  • oko 30 gr celera
  • oko 30 gr pašternaka
  • 2. kašicice soli
  • 1. kašičica mlevenog bibera
  • ½ kašicice bosiljka suvog
  • 2. kašicice suvog začina
  • 1 kom lovorovog lista
  • 60-70 gr dimljene slanine
  • 500 gr svinjskih rebara
  • oko 1 dl kuvanog paradaiza iz flase
  • 2. kasike brašna
  • 100-150 gr svinjske masti
  • 150 ml velog vina
  • aleva paprika
  • biber

Priprema:

Boraniju kuvajte odvojeno 20 minuta, pa procedite. Na masti propržite kratko slaninu, pa dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i pečurke. Dinstajte dok pečurke ne puste malo vodu. Dodajte boraniju, rebra i začine, osim belog luka. Nalijte kuvanim paradajzom iz flaše i dodajte belo vino. Ostavite da se kuva još 25 minuta.

Tradicionalno pripremite zapršku, pomešajte brašno i alevu papriku i dodajte usitnjeni beli luk.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading