TELETINA S PEČURKAMA: Jednostavno, a preukusno jelo, ne bi ga se POSIDEO ni švedski sto

Vesti 23.05.2022 17:30 0

Najukusnija kombinacija mesa i povrća spremna za nekoliko minuta

TELETINA S PEČURKAMA: Jednostavno, a preukusno jelo, ne bi ga se POSIDEO ni švedski sto

Shutterstock

 

Teletina s pečurkama je recept za nedeljnu gozbu, bogato, slasno i ukusno! Foto: Profimedia

SASTOJCI

 

  • teleće šnicle od buta 500 g
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 2 čena
  • slanina 100 g
  • šampinjoni 50 g
  • belo vino 200 ml
  • goveđa supa 100 ml
  • neutralna pavlaka 150 ml
  • gustin 1/2 kašike
Kako pripremiti

Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu isečenu na kockice i šampinjone iseckane na listiće. Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.

Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.

Preko dodajte kriške limuna, da šnicle dobiju sočnost.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading