Kakva vam je JUTARNJA rutina? Ako doručkujete SENDVIČ pa zatim pijete KAFU, dovodite ogranizam u veliku OPASNOST

M. O. Vesti 29.05.2022 09:30 0

Nutricionisti tvrde da je ovo jedan od najgorih izbora za doručak

Kakva vam je JUTARNJA rutina? Ako doručkujete SENDVIČ pa zatim pijete KAFU, dovodite ogranizam u veliku OPASNOST

Shutterstock

Najbitnije za naš organizam i početak dana, jeste doručak. Postoje neke jako loše navike kada je jutro u pitanju, koje mogu jako destruktivno da deluju po naš organizam. 

Kada napravimo loš izbor  namirnica za doručak, napravićemo podlogu za stvaranje hroničnih upalnih procela koje vremenom dovode do raznih bolesti. 

- Jedna od najgorih navika za doručak je konzumiranje rafinisanih ugljenih hidrata, kakvi se nalaze u pekarskim proizvodima. Ukoliko imaju i dodati šećer, dobijate povećan rizik od pogoršavanja upalnih procesa u telu - rekla je dijetetičarka Ejmi Gudson.

Shutterstock

 

Pod takvom kombinacijom spada lisnato testo, slatkiši kao što su kroasan,  buhtla ili druga peciva sa džemom ili čokoladom.

Ako jedete slano pecivo? Najbolje je da ne bude sa mesnim prerađevinama.

- Suhomesnati proizvodi povezani su sa razvojem hroničnih upala, naročito ako su u pitanju kobasice ili slanina. Možete povremeno da pojedete malo, ali unošenje svakog dana nikako nije dobra ideja - rekla je ona.

Pijete sok ili kafu? Evo šta se tada dešava!

Shutterstock

 

- Postoje istraživanja koja dokazuju da zaslađena pića mogu da podstaknu razvoj upalnih bakterija u sistemu za varenje, što podiže rizik od gojaznosti i zapaljenskih bolesti creva. Ako su u pitanju jednostavni šećeri, dovešće do skokova i padova šećera u krvi - objasnila je ona. 

Kafa može biti zdrav dodatak jutarnjem obroku, ako je pijete umereno i ne dodajete joj sve dodatke. Više kašičica šećera ili šlag kafu pretvaraju u recept za hronične upale, ako je tako pijete svakog dana.

 

Komentari (0)
Loading