Nastasija Nedimović je POBEDILA rak i sada se ovako hrani: Ovo su njeni zdravi i preukusni recepti za DOBRO ZDRAVLJE

Vesti 09.06.2022 09:05 0

Nastasija Nedimović je uspela da teškom borbom pobedi rak koštane srži. Ona je jedna od retkih koja je to uspela

Nastasija Nedimović je POBEDILA rak i sada se ovako hrani: Ovo su njeni zdravi i preukusni recepti za DOBRO ZDRAVLJE

Privatna arhiva

Nastasija je napisala i knjigu recepata "Imunomanija" koje je godinama skupljala, sama kuvala i slikala. Knjiga sadrži preko 140 recepata za 30 dana zdravih, izbalansiranih i ukusnih obroka, kao i savete za podizanje i očuvanje imuniteta. 

U knjizi možete pronaći i savete za stvaranje zdravih navika u kuhinji, kao i odnosa prema hrani. U njoj se mogu pronaći recepti i ideje za zdrav doručak, ručak, večeru, užine, šejkove, slatkiše, supe i čorbe, hleb i peciva, grickalice, slane i slatke umake i namaze, čajeve, sirupe i pripravke za podizanje imuniteta. Namirnice i obroci su ukusni, pristupačni, izbalansirani, brzi a nutritivno bogati i zdravi. Knjiga je namenjena svakome ko želi da se upusti u izgradnju i očuvanju svog imuniteta prirodnim putem sa vrlo malo truda.

Nastasija je za portal "Naj žena" podelila tri odlična recepta iz svoje knjige. Možete pogledati šta je njena preporuka za doručak, ručak i savršenu užinu, bez dodatog šećera.

Slane američke palačinke

Spremne su za 30 minuta, a ukus je fenomenalan.

Nastasija Nedimović je POBEDILA rak i sada se ovako hrani: Ovo su njeni zdravi i preukusni recepti za DOBRO ZDRAVLJE

Privatna arhiva

 

Sastojci

100 ml jogurta

2 jajeta

3 supene kašike maslinovog ulja

100 gr kukuruznog brašna

kašičica sode bikarbone bez aluminijuma

pola kašičice himalajske soli

ulje za podmazivanje tiganja

Postupak

Umutiti jaja viljuškom, dodati jogurt i maslinovo ulje. U drugoj činiji pomešati brašno, sodu bikarbonu i so. Spojiti ove dve smese i još jednom dobro promešati kašikom dok se svi sastojci ne sjedine. Za jednu palačinku su dovoljne dve kašike smese. Peći 3 minuta na nižoj temperaturi, i oko minut drugu stranu. Mogu se jesti i same, premazane urdom, humusom ili nekim drugim slanim namazom. Poslužite ih uz omiljeno sveže povrće

Brokoli pljeskavice sa pire krompirom, bez mlečnih proizvoda

Za ovaj zdrav ručak je potrebno svega 40 minuta i ne sadrži mlečne proizvode.

Nastasija Nedimović je POBEDILA rak i sada se ovako hrani: Ovo su njeni zdravi i preukusni recepti za DOBRO ZDRAVLJE

Privatna arhiva

 

Sastojci za pljeskavice

  • 250 grama svežeg brokolija
  • 2 jajeta
  • 70 gr integralnog brašna po želji
  •  kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice himalajske soli
  •  pola kašičice bibera
  •  ulje za pečenje

Sastojci za pire krompir

  • krompir
  • himalasjka so po ukusu

Priprema pljeskavica

U multipraktiku usitniti svež brokoli. Presuti u činiju i dodati ostale sastojke, zatim dobro promešati. Oblikovati u pljeksavice i peći na malo ulja u tiganju po nekoliko minuta sa obe strane.Spolja će biti hrskave, a iznutra mekane.

Priprema pirea

Krompir kuvati u vodi, kada viljuška lagano prolazi kroz njega, gotov je. Procedite ga ostavite da se malo prohladi. Prespite ga u multipraktik, po ukudu posolte i izblendajte do fine kremaste strukture. Osetićete pravi ukus krompira, a nakon konzumacije nećete biti naduti. Savet pljeskavice možete peći i u rerni, ali očekujte da će biti malo suvlje.

Kakao kocke

Ovaj desert je spreman za pet minuta i ne sadrže mlečne proizvode, brašno, šećer i jaja.

Nastasija Nedimović je POBEDILA rak i sada se ovako hrani: Ovo su njeni zdravi i preukusni recepti za DOBRO ZDRAVLJE

Privatna arhiva

 

Sastojci

4 supene kašike sirovog kakao praha

4 supene kašike meda

5 supenih kašika orašastog putera (badem, kikiriki, lešnik...)

4 supenih kašika otopljenog kokosovog ulja

Priprema

Sve sastojke izblendajte u multipraktiku dok smesa ne postane ujednačena. Izlijte smesu u posudu obloženu pek papirom i smestite u zamrzivač da se stegne (oko 20-30 minuta, u zavisnosti koje je debljine). Isecite na željeni oblik i poslužite. Čuvajte u frižideru.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading