Recept za PRAVE italijanske pancerote: Ukusne i sočne, brzo se pojedu

Vesti 18.06.2022 09:20 0

Odlične su za doručak ili večeru i brzo se pojedu.

Recept za PRAVE italijanske pancerote: Ukusne i sočne, brzo se pojedu

Shutterstock

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 7 gr suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 50ml ulja
  • 600 + 50 gr mekog brašna

Nadev:

  • 250 mocarele
  • 100 gr tvrdog sira ( pecorino )
  • 350 gr peradajz pelata
  • 150 gr šunke
  • italijanski začin ili bosiljak i malo soli

Priprema:

U posudu za mešenje sipati toplo mleko i toplu vodu. Dodati šećer i kvasac i promešati. Dodati ulje, malo brašna i so pa opet izmešati. Dodavati postepeno brašno i mešati, a kasnije umesiti testo. Možete potrošiti 600 gr brašna za mešenje. Umešeno testo pouljiti pa još na stolu izmesiti. Podeliti ga na onoliko delova koliko panceroti želite da dobijete. Može se dobiti 7 velikih.

Oblikovati svaki komad testa u lopticu i staviti na brašnom posutu površinu. Svaku još lopticu posuti brašnom i ostaviti sat vremena da odstoji. Ako ostavljate celo testo da stoji onda mu je potrebno 3h.

Za to vreme napraviti nandev. Sir iseckati, paradajz samleti, dodati začine i so i sve izmešati. Svaku lopticu rukom razvući, ali tako da je sredina nijansu deblja, a krajevi tanji. Na sredinu staviti nadev od sira, staviti šunku, krajeve namazati vodom i preklopiti. Stisnuti prstima da se krajevi zalepe. Ređati na brašnom posutu površinu.

Čim završite punjenje odmah u dublji tiganj sipate dosta ulja i zagrevate na najjačoj vatri, a zatim smanjite na nešto slabiju. Uz pomoć malo brašna testirate da li se ulje zagrejalo. U zagrejano ulje spuštate pancerote, onu koju ste prvu napravili ta se prva i peče. Peći po minut sa svake strane pa pako volite pečenije ostavite još malo. Pečene stavljati na ubrus pa tople poslužiti.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading