Letnja osvežavajuće jelo koje je osvojilo mnoge: Čorba od istopljenog SIRA i KELJA, prava je VITAMINSKA bomba

M. O. Vesti 22.06.2022 15:40 0

Savršeno jelo za letnje dane

Letnja osvežavajuće jelo koje je osvojilo mnoge: Čorba od istopljenog SIRA i KELJA, prava je VITAMINSKA bomba

Shutterstock

Kada dođu vreli letnji dani, prirodno naše telo traži lakšu hranu. Idealno je vreme za detoks i meni raznoraznog povrća. Današnji recept za jelo je toliko jednostavan da sa njim ne možete pogrešiti. ajbolje od svega je što se priprema u tiganju i ne zahteva komplikovane sastojke.

Sastojci:

Dve šolje kelja isečenog na sitne komade
dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
tri kašike pavlake za kuvanje
jedna i po šolja sira, sitno narendanog
so i biber
hleb ili krekeri

Priprema:

Zagrejati rernu do 180 stepeni. U posudi srednje veličine preliti kelj maslinovim uljem i mešati drvenom kašikom da se dobro premaže. Uzeti zatim tiganj od livenog gvožđa i poređati po njemu kelj u jednom sloju. Po njemu zatim obilno posuti so. Staviti tiganj u rernu i peći oko 5 minuta, dok kelj ne postane hrskav.

Izvaditi iz rerne i dodati pavlaku za kuvanje i narendani sir, pa vratiti u rernu. Peći dok se sir ne otopi. Možda će biti potrebno da povremeno promešate kako biste podstakli ravnomerno topljenje, kao i da se pobrinete da sav kelj bude prekriven pavlakom i sirom kako ne bi postao suviše hrskav.

Posle deset minuta izvaditi iz rerne i dekorisati mlevenim biberom, pa poslužiti uz hleb ili krekere po izboru.

Prijatno! 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading