Napravite PILETINU u marinadi sa MEDOM: Topi se u ustima koliko je mekana i SOČNA, oduševićete celu PORODICU sa ovim receptom

M. O. Vesti 25.06.2022 16:00 0

Mala izmena u receptu, ukusu daje dosta

Napravite PILETINU u marinadi sa MEDOM: Topi se u ustima koliko je mekana i SOČNA, oduševićete celu PORODICU sa ovim receptom

Shutterstock

Sastojci:

Osam šnicli od pilećeg belog mesa

Marinada:

Tri kašike sveže isceđenog, soka od limuna
tri kašike meda
tri veća čena belog luka
jedna kašičica origana
jedna kašičica kumina
jedna kašičica crvenog mlevenog bibera
dve kašičice crnog, mlevenog, bibera
dve kašičice suvog biljnog začin
120 ml maslinovog ulja

Priprema

Belo meso iseći tako da šnicle budu debljine, oko, jedan cm. Beli luk što sitnije iseckati.
U odgovarajućoj posudi (sa poklopcem) staviti med i sok od limuna, pa kašičicom mešati dok se med ne rastopi. Dodati beli luk, origano, kumin, crni i crveni biber, biozačin i maslinovo ulje. Dobro sjediniti sastojke.

U marinadu stavljati jedno, po jedno, parče mesa, ali tako da obe strane mesa budu uvaljane u začine. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
Ugrejati dobro gril tiganj i (posle proteka datog vremena) pržiti meso iz marinade. Poslužiti sa prilogom, po želji.

Prijatno!

 

Komentari (0)
Loading