Aperol Spritz torta NAJTRAŽENIJA na Guglu: Slatko LETNJE osveženje, recept stiže direktno iz Italije

Vesti 28.06.2022 15:13 0

Najukusniji letnji odabir

Aperol Spritz torta NAJTRAŽENIJA na Guglu: Slatko LETNJE osveženje, recept stiže direktno iz Italije

Printscreen/Instagram

 

Ako ste imali sreće i obišli bar malo Italije već ste se odavno upoznala s ovim talijanskim likerom, a i koktelom čija je baza, Aperol Spritzom. 


Sastojci:

Testo:

  • 2 šolje brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 2 velika jaja
  • 1 šolja običnog grčkog jogurta
  • ¾ šolje biljnog ulja kora jedne pomorandže
  • ⅓ šolje sveže ceđenog soka od pomorandže (od oko 1 pomorandže)

GLAZURA

  • 1 šolja granuliranog šećera u prahu prosejanog
  •  2 kašike Aperola


Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180°C. Obložite kvadratni pleh od 20 cm papirom za pečenje i poprskajte ga neprijanjajućim sprejom za kuvanje (ili malo ulja).

2. U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so dok se ne sjedine.

3. U drugoj velikoj činiji umutite jaja, jogurt, ulje, koru pomorandže, sok od pomorandže i šećer dok se ne sjedine.

4. Mokre sastojke sipajte u suve i mešajte silikonskom lopaticom dok se ne formira glatka smesa bez grudvica.

5. Testo sipajte u pripremljen kalup i pecite dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi u plehu oko 5 minuta, a zatim pažljivo izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

6. NAPRAVITE GLAZURU: U manjoj činiji umutite šećer za pecivo i Aperol da se sjedine.

7. Kada je kolač potpuno pečen, prelijte glazurom.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading