Savršen desert posle RUČKA: Tart Tatin je SOČNA pita od JABUKA koja miriše na PARIZ!

T.Đ Vesti 28.09.2021 14:45 0

Isprobajte, jednostavna je i laka priprema ovog deserta

Savršen desert posle RUČKA: Tart Tatin je SOČNA pita od JABUKA koja miriše na PARIZ!

Shutterstock

Sastojci za 4 osobe:

  • 50 g maslaca
  • 300 g smeđeg šećera
  • 1 kom smrznutog lisnatog testa
  • 1 kg jabuke

Priprema:

Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.

Pospite brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razvijte lisnato testo na veličinu tepsije.

Rasporedite smeđi šećer po tepsiji.

Oljuštite jabuke.

Pri kupovini birajte jabuke slične veličine.

Isecite jabuke na kriške.

Gusto rasporedite narezane jabuke po tepsiji.

Prekrijte jabuke testom, stavite u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko 15 minuta.

Dekoracija

Tartatan možete ukrasiti šlagom ili posuti cimetom.

 

Uživajte!

Komentari (0)
Loading