Večera sa mesom, za manje od 200 dinara: PILEĆA džigerica sa OVIM dodatkom je savršena KOMBINACIJA ukusa

Vesti 29.06.2022 20:20 0

Toliko se sočna da se topi u ustima

Večera sa mesom, za manje od 200 dinara: PILEĆA džigerica sa OVIM dodatkom je savršena KOMBINACIJA ukusa

Shutterstock

Svaka domaćica teži ka tome da za malo novca, napravi savršeno jelo. Uglavnom kada pomislite na ekonomično, u te namirnice ne spada meso, ali ne mora uvek da bude takav slučaj. 

500 grama pileće džigerice u marketima iznosi oko 150 dinara.

Pileća džigerica se smatra bogatim izvorom vitamina i minerala. Ona je izuzetno bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B i dobrim holesterolom. Posebno je dobra za trudnice, a preporučuje se i u slučajevima anemije.

Sastojci:

500 g pileće džigerice,
dva ili tri veće glavice crnog luka,
dva čena belog luka,
jedna ravna kašikica soli,
0,5 kašikice bibera, ili po ukusu,
jedna puna kašika masti, ili 5-6 kašika ulja,
malo peršunovog lista, za ukrašavanje. 

Pravljenje:

Pileću džigericu oprati i ocediti od vode. Crni i beli luk oljuštiti, oprati, pa crni luk prepoloviti i iseći na tanje polukrugove. Beli luk sitnije iseckati.

2.  U dublji tiganj staviti crni luk, pa dodati mast, ili ulje i na tihoj vatri dinstati nekoliko minuta sve dok malo ne omekša.  U međuvremenu dodati i beli luk i prstohvat soli i kratko još propržiti, sve vreme mešajući.

3.   Nakon toga na luk poređati pileću džigericu i ostaviti tri minuta da se prži na luku. Zatim ih pažljivo okretajući sa varjačom promešati sa lukom i ostaviti na tihoj vatri da se dinsta oko pet minuta.

4.   Sada ih posoliti i pobiberiti, pa promešati i staviti poklopac. Tako poklopljeno dinstati na tihoj vatri 10 minuta.

5.   Zatim skinuti poklopac i ostaviti da se džigerica prži još nekoliko minuta sve dok ne porumeni. U toku pečenja ih okrenuti jednom, ili dva puta da se ravnomerno zapeku sa svih strana.

Pileću džigericu možete da poslužite samo uz neku salatu jer je jelo samo po sebi vrlo ukusno.

Prijatno!

 

 

Komentari (0)
Loading