TRI najukusnije LETNJE čorbe: Prave se za 300 DINARA, REGENERIŠU i jačaju ORGANIZAM!

Vesti 01.07.2022 11:55 0

Čorba je idealan letnji obrok, a ove čorbe su jednostavne za pripremu i izuzetno zdrave

TRI najukusnije LETNJE čorbe: Prave se za 300 DINARA, REGENERIŠU i jačaju ORGANIZAM!

Shutterstock

Paradajz čorba

TRI najukusnije LETNJE čorbe: Prave se za 300 DINARA, REGENERIŠU i jačaju ORGANIZAM!

Shutterstock

 
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 500 ml sok od paradajza
  • 200 ml vode ili po potrebi ( zavisi koliko gustine volite )
  • peršunov list
  • bosiljak
  • so, začin i biber po ukusu
  • 1 veći beli krompir krompir

Priprema:

Na malo masnoće propržiti luk. Zatim dodati papriku i sipati sok od paradajza i vodu. Posoliti, začiniti i pobiberiti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri 20 minuta. Odvojeno skuvati kropmir, izblendirati i dodati kako bi se postigla odgovarajuća gustina. Ako je paradajz kiseo dodati malo šećera. Na kraju dodati iseckan peršunov list.

Krem čorba od tikvice
TRI najukusnije LETNJE čorbe: Prave se za 300 DINARA, REGENERIŠU i jačaju ORGANIZAM!

Shutterstock

 
  • 1 veća tikvica
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • začin od suvog povrća
  • 1 kašika brašna
  • šolja mleka
  •  ulje, sirće 

Priprema:

Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok nebude staklast. Oprati šargarepu, tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati ih na kockice pa dodati uprženom luku.

Dodati vodu i staviti da se prokuva dok povrće ne omekša. Dodati pola čaše mleka, začin od suvog povrća. 

Ispasirati čorbu štapnim miskerom. 

Na kraju dodati vodenu zapršku (dve do tri kašičice brašna razmutiti u pola čaše mleka) i posle nekoliko minuta isključiti. 

Po želji, pred serviranje možete dodati sirće. Ukrasiti listićima bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja.

Krem čorba od celera
TRI najukusnije LETNJE čorbe: Prave se za 300 DINARA, REGENERIŠU i jačaju ORGANIZAM!

Shutterstock

 

Sastojci:

  • Jedan veći koren celera ili dva mala
  • crni luk, dve glavice
  • Krompir
  • Dve šargarepe
  • Maslac
  • Suvi začin
  • So
  • Biber
  • Brašno, dve kašike
  • Mleko

Priprema:

Na maslacu propržiti brašno, pa dodati i sitno iseckan celer, šargarepu, krompir i luk. Dodajte 250 ml mleka i kuvajte 20 minuta. Izblendirajte i dodajte začine, pa kuvajte još 15 minuta.

PRIJATNO

 

 

Komentari (0)
Loading