Sočne KOCKE od PILETINE punjene puterom i sirom: Zaboravite na standardno POHOVANJE, tajna se krije u JEDNOM sastojku

Vesti 05.07.2022 22:05 0

Pohovano belo meso je oduvek omiljeno svima, a sada napravite još sočnije i ukusnije.

Sočne KOCKE od PILETINE punjene puterom i sirom: Zaboravite na standardno POHOVANJE, tajna se krije u JEDNOM sastojku

Printscreen/ You Tube/ Appetizing.tv-chicken Recipes

Jedan dan vikenda je uvek rezervisan za pohovano belo meso i krompir, bilo pečeni ili pire. Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.  

Slobodno izbacite jaja iz smese za poh, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu i čini meso mekanim i sočnim. 

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 150 g putera 
  • 150 g čedar sira 
  • 20 g mirođije 
  • 200 g brašna 
  • 250 ml piva 
  • 150 g prezli 

 

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temeprature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prastima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvotite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata. Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

 

 

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading