Ne bacajte OSTATKE povrća: Iskoristite ga na IDEALAN način, napravite LETNJE pljeskavice

Vesti 25.07.2022 08:00 0

Sezona tikvica i krastavaca je odavno počela, a evo šta možete pripremiti ako vam ostane višak. Deca će obožavati garant

Ne bacajte OSTATKE povrća: Iskoristite ga na IDEALAN način, napravite LETNJE pljeskavice

Shutterstock

 

SASTOJCI

  • 3 srednje tikvice
  • 3 šargarepe
  • 1 prstohvat soli
  • po ukusu bibera
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • po potrebi prezli
  • 1 jaje
  • po potrebi ulje za prženje

PRIPREMA

Počnite sa rendanjem povrća. Stavite narendane tikvice i šargarepu u čistu krpu, pospite 1 kašičicom soli i ostaviti iznad sudopere oko 10 minuta. Posle toga istisnite što više tečnosti od povrća. Ovo je presudan korak da vaše pljeskavice od povrća ne budu gnjecave. Dodajte ostale sastojke i sve lepo sjedinite. Oblikujete pljeskavice pa ih malo pritisnite prstima i poređajte na papir za pečenje. Zagrejte dobro ulje, zatim stavljajte pljeskavice, ostavljajući malo prostora između svake i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju ih stavite na kuhinjski papir kako bi se apsorbovala suvišna masnoća. Poslužite ih sa jogurt salatom ili salatom koju preferirate.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading