Sirotinjska MUSAKA bez mesa je hit LETA: Recept star preko 50 godina ponovo je AKTUELAN

Ž. T. Vesti 04.08.2022 15:27 0

Ako nemate vremena za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti

Sirotinjska MUSAKA bez mesa je hit LETA: Recept star preko 50 godina ponovo je AKTUELAN

Printscreen/Youtube

SASTOJCI :

  • 5oo gr krompira,
  • 2oo ml mleka, 
  • 3 jajeta
  • 1 kašika brašna,
  • 2~3 glavice crnog luka,
  • ulje za prženje,
  • so po ukusu,
  • biber, origano, aleva paprika po želji

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ullje staviti na dno, pa staviti jedan red krompira. Ponovo staviti luk, pa krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata. 

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading