Recept za najukusniji LETNJI GULAŠ: Zbog TAJNOG sastojka je još lepši, bićete satima siti

M. G. Vesti 05.08.2022 10:42 0

Umesto da na proprženom crnom luku samo dinstate svinjsko meso sečeno na kockice, probajte ovako pripremljen gulaš, uz dodatak kisele jabuke

Recept za najukusniji LETNJI GULAŠ: Zbog TAJNOG sastojka je još lepši, bićete satima siti

Shutterstock

Sastojci:

  • 700 grama svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine
  • 2 veće šargarepe
  • 200 mililitara belog vina
  • šaka graška
  • šaka krompira sečenog na kockice
  • šaka rendane kisele jabuke
  • kašika mlevene paprike
  • ulje, so, suvi biljni začin, biber, peršun po potrebi

 

Priprema

Propržite svinjsko meso sečeno na kockice na ulju dok ne porumeni, pa izvadite iz tiganja. Potom ispržite sitno sečen crni luk, dodajte mu sitno seckane kolutove šargarepe, pa posle par minuta sipajte belo vino.

Nakon nekoliko minuta dinstanja, vratite meso u tiganja, pa dodajte jabuku i začine. Dodajte malo vode.

Nakon što provri, smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena.
Zatim dodajte kockice krompira i grašak i ostavite da se krčka dok krompir ne bude potpuno mekan.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading