Putin danas slavi 69. ROĐENDAN: Ovo mu je omiljena TORTA zbog koje ruski lider često "POKLEKNE"

Vesti 07.10.2021 15:57 0

Verovali ili ne, ali oni koji pomno prate svaki Putinov korak kažu da je ovo njegova omiljena torta

Putin danas slavi 69. ROĐENDAN: Ovo mu je omiljena TORTA zbog koje ruski lider često "POKLEKNE"

Shutterstock, Epa

 

Vladimir Putin, danas, 7. oktobra puni 69 godina, iako svi znamo koliko pazi šta, kada i koliko jede, uoči njegovog rođendana zapitali smo se postoje li jela s kojima i ruski predsednik povremeno "zgresi".

Dovoljno je da čovek baci pogled na fotografiju ruskog lidera i prizna da Vladimir Putin, izgleda odlicno, naročito u poredenju sa većinom svojih "vršnjaka", piše portal "Russia Beyond", koji navodi da najmoćniji lider sveta i te kako vodi računa o ishrani, jer doručkuje kao kralj, ruča kao princ, a večera kao siromah.

Putin za doručak jede kašu, tvorog, ruski mladi rastresiti sir sa medom i pije sirova preрelicja jaja. Tako su bar pričali novinari ruskog TV kanala "NTV", koji su pre nekoliko godina doručkovali sa predsednikom.

Takode, tada smo saznali da Putin rado popije sok od cvekle, ali i da, umesto ovsene, radije jede kašu od heljde.

- Volim povrće, a najviše paradajz, krastavac i zelenu salatu. Ako mogu da biram izmešu mesa i ribe za ručak, izabraću ribu, ali volim i jagnjetinu - rekao je Putin i dodao da ne voli slatko, iako s vremena na vreme pojede sladoled i to od pistaća ili šumskih jagoda.

Jedan od omiljenih restorana u kojima voli da ruča je sanktpeterburško "Predvorje". Tamo obično jede mešano meso, goveđi jezik, kobasicu, jagnjetine ćufte, ali voli i dimljenu ribu jesetru sa limunom i maslacem.

Predsednik Rusije skoro nikada ne vecera.

- Ро рodne se trudim da jedem voće i popijem kefir kada je to moguće, a kada nije, draže mi je da ne pојedem nista - kaze Putin.

Kuvar iz Kremlja Anatolij Galkin rekao je da ruski predsednik voli da popije čašu vina ili piva, a veoma retko i čašicu votke ili konjaka posle dobrog ručka.

Inače, slaba tačka ruskog predsednika su pite. Voli ih i sa kupusom, mesom i pirinčem. Osim što vodi računa o ishrani, Putin redovno i vezba. Svako jutro pliva dva sata, а onda jos sat vremena diže tegove u teretani, tako da uopšte i ne treba da čudi što je i u sedmoj deceniji u savršenoj formi.

Svi koji pomno prate svaki Putinov korak kažu da je ovo njegova omiljena torta. Da li je to zaista

tako ne možemo da potvrdimo, ali sa sigurnošću možemo reći da je torta preukusna

Čokoladna torta sa kuglicama od kokosa

Potrebno je:

Za kokos loptice: 250 g krem sira, 50 g šećera u prahu, 3 kašike gustina, 50 g kokosa, 2 žumanceta

Za biskvit: 2 kaške brašna, 6 belanaca, 4 žumanceta, 30 g šećera, 2 kašike kakaoa, 2 kašike gustina, 100 g čokolade, prašak za pecivo, vanilin šećer

Za glazuru: 200 g čokolade, 3 kašike kiselog mleka

Priprema:

Pomešajte krem sir, šecer, gustin, kokos i žumanca. Umutite mikserom i ručno pravte kuglice, pa ih poređajte po dnu kalupa u kojem ćete da pečete tortu. U drugoj posudi umutite žumanca sa polovinom šećera, pa dodajte otopljenu čokoladu. Posebno umutite belanca s ostatkom šećera, pa ih dodajte u smesu od čokolade.

U drugoj činiji pomešajte kakao, brašno, gustin, prašak za pecivo i vanilin šećer, a zatim ovu suvu smesu pomešajte sa čokoladnom smesom. Sve dobro izmešajte pa prelijte preko kuglica i stavite u rernu koja je zagrejana na 180 stepeni da se peče oko 35 minuta.

Pečen kolač prelijte glazurom od otopljene čokolade i kiselog mleka.
 

Komentari (0)
Loading