Kupinovo vino (RECEPT): Napravite domaći užitak sa MEDOM i bez konzervansa

K.Ć. Vesti 18.08.2022 16:20 0

Napravite domaće kupinovo vino sa medom, bez konzervansa

vino

Shutterstock

Sastojci

  • 3,5 kg kupina
  • 450 g meda
  • 700 g šećera

Priprema

Operite kupine i raskašite prstima.

Dodajte šećer i sve zajedno izmešajte. Smesu stavite u teglu od 5 l i pokrijte gazom da štetočine i insekti ne uđu u teglu. Ostavite na sunčanom mestu 10 dana, a zatim procedite nastalo vino kroz gazu. Dodajte med i sipajte ga nazad u čistu teglu i ostavite da odstoji 7 dana.

Proces ceđenja vina kroz gazu i ostavljanje da stoji u tegli ponovite još dva puta 10 dana. Poslednji put kada procedite vino, sipajte ga u tamne staklene, sterilisane flaše. Pokrijte flaše samo gazom i ostavite na tamnom i hladnom mestu 30 dana, nakon čega ih zatvorite čepovima.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading