Ceo život POGREŠNO pržimo SLANINU: Napravite savršeno HRSKAVE komade na ovaj način

M. O. Vesti 15.09.2022 08:00 0

Nismo ni slutili da je ovo jedini ispravan način

Ceo život POGREŠNO pržimo SLANINU: Napravite savršeno HRSKAVE komade na ovaj način

unsplash.com

Naime, šef Rojs Betel je na Tiktoku otkrio jednostavan trik za pripremu ukusne, hrskave slaninice, a ona ne podrazumeva prženje u ulju. Nekome će možda zvučati čudno, ali stvarno deluje.

- Ako želite savršeno isprženu slaninicu, potrebno je da je skuvate. Znam da to zvuči kao da neće da deluje, ali stvarno završava posao - kaže kuvar.

 

Shutterstock

 

 

On objašnjava ovu metodu pripreme:

- Svako parče slanine je sastavljeno iz dva dela, mišić koji je tamniji deo i salo koje je beli deo. Mišić se isprži veoma brzo dok je salu potrebno nešto više vremena da bude gotovo. Kada sipate vodu preko slaninice ovaj proces se ujednačava, odnosno biće potrebno otprilike isto vremena da se oba dela termički obrade - objašnjava šef.

 Dakle, mišić i salo će se ispržiti u isto vreme, ravnomerno i slaninica će biti hrskava i ukusna.

- Sipate taman toliko vode koliko je potrebno da se potopi slanina, a ona je gotova sa kuvanjem kada voda ispari. Meso neće biti preprženo ili izgorelo, a salo će biti taman lepo prženo i hrskavo - pojasnio je kuvar.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading