SRPSKE domaćice POLUDELE za MARINIRANIM crvenim LUKOM: Od ovoga nema ništa JEFTINIJE, ukusnije i ZDRAVIJE, a sprema se neverovatno LAKO

Vesti 30.08.2022 12:10 0

Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku

SRPSKE domaćice POLUDELE za MARINIRANIM crvenim LUKOM: Od ovoga nema ništa JEFTINIJE, ukusnije  i ZDRAVIJE, a sprema se neverovatno LAKO

Shutterstock

Ova namirnica visok holesterol Flavonoidna jedinjenja - ista jedinjenja koja daju luku njihovu upečatljivu pigmentaciju - smanjuju lipoprotein niske gustine (LDL) ili "loš" holesterol kod gojaznih ljudi koji su u riziku od srčanih bolesti, piše Daily Record.

Crveni luk se koristi i u narodnoj medicini, a mnogi veruju da u njegova iselujuća svojstva.

U nekim delovima sveta marinirani luk se standardno sprema i sastavni je deo trpeze. Sada kada smo otkrili koliko je lako i jeftino pripremiti ga, preporučujemo i vama da to uradite.

Sastojci:

  • 3  tanko sečena crvena luka
  • 300 ml belog vinskog sirćeta
  • mala šoljica vode
  • 1 kašika  šećera
  • 1 kašičica morske soli
  • 2, 3 lista lovorovog lista
  • 8 zrna crnog bibera

Priprema:

Priprema:

Pripremite dve staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer i so. Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Dodajte i lovorov list. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)
Loading