Ovo je NAJTRAŽENIJI recept za ZIMNICU: Čeri PARADAJZ u turšiji oduševio DOMAĆICE U SRBIJI

Vesti 01.09.2022 13:25 0

Rcept za pasterizovani čeri paradajz veoma je popularan na internetu, a i mi smo takođe rešili da ga isprobamo

čeri paradajz

Shutterstock

Sastojci:

  • Čeri paradajz sa peteljkama
  • 400 grama soli
  • 350 grama šećera
  • 1 vinobran
  • 2 konzervansa
  • 1/2 litara belog sirćeta
  • 10 litara vode
  • 2 glavice belog luka
  • lovorov list

Priprema: Skinite grančice paradajza, operite, (trule i ispucale paradajziće odstranite). Paradajz složite u čiste staklene tegle, stavite po 2-3 čena belog luka i list lovora, dopunite paradajz do dela gde se tegla sužava. Preko paradajza stavite plastičnu mrežicu za tegle.

Pripremite vodu, so, šećer, sirće, konzervans, vinobran i promešajte. Stavite na vatru i pustite da provri. ostavite da se smlači. I tako mlaku tečnost sipajte preko pardajz i napunite tegle do vrha. Dobro zatvorite poklopcem ili celofanom. Ostavite sa strane i za par dana poslužite…ili ostavite na hladnom i tamnom mestu i čuvajte za zimu.

PRIJATNO!

Komentari (0)
Loading