Gusti GRAŠAK sa mesom i krompirom: Ukusno VARIVO koje ćete praviti BAR JEDNOM NEDELJNO

Vesti 05.09.2022 16:30 1

Kad poželite nešto da pojedete "kašikom", to će verovatno biti gusti grašak

Gusti GRAŠAK  sa mesom i krompirom: Ukusno VARIVO koje ćete praviti BAR JEDNOM NEDELJNO

Shutterstock

 

Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom. 

Sastojci

  • za 4 osobe
  • 1 juneće krmenadla (200- 300gr otrpilike)
  • 1 manji crni luk
  • malo ulja za prženje
  • 1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr
  • 1 malo veći krompir
  • 1 kašika vegete
  • pola kašike aleve paprike

Priprema

1.

Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso. 

U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk).  Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.

2.

U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.


3.

1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.

BONUS VIDEO

 
Komentari (1)
Loading
zora
05.09.2022 18:13

Nisam znala da postoji i redak grasak.