Profesionalni KUVARI otkrli TRIK koji će olakšati posao mnogim domaćicama: Omekšajte MESO na JEDNOSTAVAN i brz način

Vesti 08.09.2022 13:20 0

Trik zlata vredan

meso

Shutterstock

Kupili ste meso koje je na oko lepo, ali je žilavo? Bez brige, iskusne domaćice su otkrile način kako da ga omekšate.

Jabuka, ananas, mango i kruška bi mogli da budu od pomoći. Oljuštite voće, pa ga isecite na tanke kriške. Zatim kuvajte meso prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa. Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom.

Profesionalni KUVARI otkrli TRIK koji će olakšati posao mnogim domaćicama: Omekšajte MESO na JEDNOSTAVAN i brz način

Shutterstock/

 

Marinada


Pripremite marinadu u posebnoj posudi kombinovanjem rendanog luka i jabuke. Kada je gotovo, dodajte maslinovo ulje. Marinirajte meso i ostavite ga preko noći u frižideru da dobije ukus i omekša.

Limun

Mariniranje mesa u limunovom soku 30 minuta pre kuvanja dovoljno je da postane mekše.

 

Komentari (0)
Loading