Iskusne kuvarice znaju kako BRZO da UKISELITE povrće: Evo koliko je potrebno staviti SIRĆETA, a koliko VODE u zimnicu

Vesti 10.09.2022 10:55 0

Gotovo da nema povrća koje se ne može kiseliti, pa je ukiseljeno povrće prava poslastica za svaku dobru zimnicu.

Iskusne kuvarice znaju kako BRZO da UKISELITE povrće: Evo koliko je potrebno staviti SIRĆETA, a koliko VODE u zimnicu

Shutterstock

Bliži se jesen i domaćice uveliko razmišljaju o pripremi zimnice. Ovaj period godine idealan je za domaću zimnicu od voća i povrća bilo ukiseljenog, kuvanog, pečenog ili pasiranog. Iako sada sve teglice mogu da se kupe u supermarketima i pijacama, ipak domaćice kod nas vole same da naprave specijalitete za zimu po tradicionalnim receptima, koji se prenose s kolena na koleno.

Međutim, kada prvi put pravite zimnicu verovatno se pitate koliko je potrebno staviti vode, a koliko sirćeta. Ako se odlučite da kiselite povrće za na primer mešanu salatu, ono što vam je potrebno je sirće, voda, so, biber, šećer i naravno povrće po izboru.

U mešanu salatu možete staviti karfiol, šargarepu, paprike i krastavce. Povrće dobro operite i isecite na komade, u šerpu dodajte sirće, so, biber, šećer i vodu.

Odnos vode i sirćeta za zimnicu je 4:1 (na 4 litra vode ide 1 litar sirćeta), a ostali začini idu po želji. Nakon sečenja, željeno povrće stavite u tegle i prelijte vrućim prelivom. Kada se ohladi stavite u frižider i nakon 24h je spremno za jelo.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading