Sitne PAPRIKE sa ŠARGAREPOM i peršunom: Napravite zimnicu BEZ KONZERVANSA, omiljeni recept među domaćicama

Lana Vidović Vesti 20.09.2022 13:45 0

Za ovu zimnicu su vam potrebne sitne paprike i još samo nekoliko sastojaka

Sitne PAPRIKE sa ŠARGAREPOM i peršunom: Napravite zimnicu BEZ KONZERVANSA, omiljeni recept među domaćicama

Printscreen/Youtube

 

Sastojci:

  • 2kg sitnijih paprika
  • 1,5l vode
  • 200ml alkoholnog sirćeta 9%
  • 150ml ulja
  • 3 supene kašike šećera
  • 3 supene kašike soli
  • 2 ravne kafene kašičice bibera u zrnu
  • 2 veće šargarepe iseckane na kolutiće
  • 1 glavica belog luka iseckana
  • sveži peršun

Priprema:

Paprike očistiti zatim ih potapati u vodu gde smo stavili sirće, ulje, so, šećer i biber da malo omekšaju. Ređati u tegle uz dodavanje sargarepe, peršuna i belog luka. Naliti tegle vodom gde su se paprike barile. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading