Ako perete meso pre kuvanja GREŠITE u startu! Evo šta zapravo TREBA DA URADITE

Vesti 15.08.2022 16:03 2

Ljudi smatraju da meso treba oprati i da će ga to učiniti bezopasnim i zdravim za jelo.

Ako perete meso pre kuvanja GREŠITE u startu! Evo šta zapravo TREBA DA URADITE

Shutterstock

Ipak, prema mišljenju eksperata, pranje mesa ne dovodi do ničeg drugog, osim do širenja bakterija u celoj kuhinji. Ovo zagađivanje se naziva ukršteno zagađivanje i izuzetno je opasno za naše zdravlje i zdravlje naše porodice.

Većina ljudi, koji peru meso, misli da je to najbolji postupak kod kuvanja, ali se time jedino postiže širenje i lepljenje bakterija po celoj kuhinji.

Zbog toga pranje mesa nije neophodno, jer će prilikom procesa kuvanja - termičke obrade (pečenja, prženja ili kuvanja), visoka temperatura ionako ubiti sve bakterije.

Evo koraka koje vam preporučujemo da poštujete, kada pripremate sirovo meso. Ovo se odnosi na sve vrste mesa - piletinu, svinjetinu, ribu, teletinu i druge, prenosi Bon apeti.

1. Operite sve ostale namirnice i pribor, koji ćete koristiti tokom pripreme mesa (noževe, daske za sečenje), ali ni u kom slučaju meso.

2. Ako ste rešili da ubijete bakterije pre pripreme - isklučite kontakt rukama sa mesom i prilikom stavljanja mesa u posudu za pripremanje, maskimalno ograničite kontakt rukama. Bakterije se ubijaju na slaboj vatri sa produženim trajanjem i obavezno je da koristite termometar za hranu, kako biste pratili temperaturu unutar mesa, koja je pogodna za ubijanje bakterija

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
expertt
15.08.2022 17:43

najbolja je, u stvari, metoda zvana - 5 koraka: 1. navučete rukavice i meso ukopate u posudu sa peskom, ako imate kućnog ljubimca - najbolje u onu koju on koristi za svoje fiziološke potrebe. kad tu ostoji, ne manje od deset minuta 2. ne skidajući rukavice, meso dobro izlupate tepalicom za muve na poklopcu najbližeg kontejnera za odlaganje smeća, koji će vam poslužiti i za treći korak 3. ni slučajno ne skidajući rukavice, zbog arome - meso pedesetak puta puta provučete kroz sadržaj kontejnera. 4. iz sudopere izvadite potopljeni tiganj, zbog ukusa - najbolje onaj u kome ste pre neki dan pržili jaja, naravno, bez skidanja rukavica 5. dok se meso krčka, ili već šta, postavite sto, a zbog dodatnog ugođaja dekorišite tanjire i pribor materijalom sa rukavica! važna napomena, rukavice obavezno skinuti pre jela kako bi vaša deca, zavisno od uzrasta, mogla posle obroka ili da prožvakavajući ih jačaju desni ili da se poigraju čika doktora!!!

BOGDAN
16.08.2022 07:59

ZNACI BOLJE JESTI MESO AKO JE UMAZONO NEGO GA DORO OPRATI VRELE VODE TO JA NISAM ZNAO .